18-09-04

Kampioenenviering Avé-Regina Lovenjoel

AveRegina , een instituut gelegen in de gemeente Bierbeek deelgemeente Lovenjoel,is een instituut dat aan mentaal gehandicapte kinderen een opleiding en een warme thuis probeert te bieden

Wat hebben gehandicaptenzorg en duivenmelkers met elkaar gemeen ? Duivenmelkers dragen gehandicapten een goed en warm hart toe. Geen wonder dat in 1973 de toenmalige voorzitter van Baken (Hak) gewest Leuven, zelf een duivenmelker , op de idee kwam om een duivendag in te richten. Dit gebeurde in feestzaal “Het Bad” in Kessel-lo. Het werd een onverhoopt succes. Een jaar later werd verhuist naar Ave Regina te Lovenjoel, waar we een vaste stek in de grote zaal met een ruimte voor duiven en een ruimte voor tombola vonden. Asduifvan het Arrondissement Leuvenwas geboren. Twaalf jaar later bleek er ook nood te zijn voor een asduifcompetitie voor melkers buiten het arrondissement Leuven. Er werd gestart met een tweede competitie Grote Prijs Asduif Ave Regina voor melkers van gans België.


Op zaterdag 18 december 2004 heeft de 32ste Asduif van het Arrondissement Leuven en de 20de Grote Prijs Asduif Ave Regina plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan mentaal gehandicapte verlaten kinderen.

Voor het reglement en de inschrijvingsformulieren, klikhier

17:46 Gepost door GeertB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.