30-05-04

Bourges Nationaal zaterdag 29 mei

Bourges 29 mei

BourgesNationaal zaterdag 29 mei 2004

De weersverwachtingen voorzaterdag 29 mei waren zéér gunstig wat betreft Frankrijk, ook in België waser mooi weer met wat wolken voorspeld. De 43.257 duiven werden in Bourges gelostom 07.30, véél duiven voor de nationale vlucht vanuit Bourges, enkel in 1999waren er meer duiven ingekorfd nml 44.784 duiven.

Nieuw in het seizoen 2004 was hetduiventransport, via wegvervoer, naar Bourges! Gaat het goed zijn voor onzeduiven? Is treinvervoer niet beter? enz.... Véél vragen waar weinig antwoordenvoor waren, tot verleden zaterdag 29 mei, Bourges, de eerste grote test voor dezware 1/2 fond en het wegvervoer. En het mag gezegd worden het was een geslaagdetest, Bourges heeft een zéér vlot verloop en de duiven arriveerde in primaconditie, een signaal dat de duiven goed verzorgd zijn en dat het wegvervoerniet slecht is voor onze duiven. Knap werk van de Brabantse-Unie!

Met de voorspelde wind zitten devroegste duiven in Oost- & West-Vlaanderen! De nationale winnaar bij de oudeduiven is Peiren Noël uit Zedelgem, hij klokt zijn oude duif om 12.26 en wintde race voor de oude duiven met een snelheid van 1524.84m/m. De vermoedelijkewinnaar bij de jaarduiven is Billiet Yves uit Moorslede, vermoedelijk winnaaromdat de duif niet geregistreerd staat op zijn naam bij de KBDB. Het is nuafwachten wat de KBDB & de Brabantse-Unie zullen doen met deze spijtigezaak?

Voor de aanmeldingen van Bourgesnationaal & Brabantse-Unie, klikhier

Diverse uitslagen :
De lokalen die geen officiële webpagina hebben kunnen hun uitslagen GRATISplaatsen in onze rubriek diverse uitslagen. Wenst u dit te doen, stuur dan uwuitslagen in text vorm naar Belgische.duivensport@skynet.been vermeld uw lokaal en provincie. Bekijk hier de Diverseuitslagen

Voor de uitslagen van lokalen met eenofficiële webpagina, klikhier

23:26 Gepost door GeertB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.