14-10-03

Ave Regina Lovenjoel – Asduif - Baken

Ave Regina , een instituut gelegen in de gemeente Bierbeek deelgemeente Lovenjoel, is een instituut dat aan mentaal gehandicapte kinderen een opleiding en een warme thuis probeert tebieden

In 1953 werd H.A.K. opgericht door twaalf pioniersstichters uit Leuven en omgeving. Bij de stichting zelf ging de bekommernis uit naar de zorg voor mentaal gehandicapten, die noch ouders noch familie hebben die zich om hen bekommeren. Enkele jaren later bleken er, vooral in Vlaams Brabant geen opvang mogelijkheden genoeg om volwassen mentaal gehandicapten te plaatsen in een home. Het werd een tweede doelstelling. Later werd de naam H.A.K. veranderd in BAKEN.

Wat hebben gehandicaptenzorg en duivenmelkers met elkaar gemeen ? Duivenmelkers dragen gehandicapten en goed en warm hart toe. Geen wonder dat in 1973 de toenmalige voorzitter van Baken (Hak) gewest Leuven, zelf een duivenmelker , op de idee kwam om een duivendag in te richten. Dit gebeurde in feestzaal “Het Bad” in Kessel-lo. Het werd een onverhoopt succes. Een jaar later werd verhuist naar Ave Regina te Lovenjoel, waar we een vaste stek in de grote zaal met een ruimte voor duiven en een ruimte voor tombola vonden.
Asduif van het Arrondissement Leuven was geboren. Twaalf jaar later bleek er ook nood te zijn voor een asduifcompetitie voor melkers buiten het arrondissement Leuven. Er werd gestart met een tweede competitie Grote Prijs Asduif Ave Regina voor melkers van gans België.

Op zaterdag 20 december 2003 heeft de 31ste
Asduif van het Arrondissement Leuven en de 19deGrote Prijs Asduif Ave Regina plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan mentaal gehandicapte verlaten kinderen.

23:16 Gepost door GeertB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.